2014, prosinec, Lovci perel – zakončení

V knihovně na lovu perel!
Pojďme se společně potopit do hlubin příběhů, tak znělo motto celoroční čtenářské hry Lovci perel, do které se zapojilo také dětské oddělení letovické knihovny. Pravidla byla naprosto jednoduchá. Stačilo vybrat si jakoukoliv knihu označenou jako perlorodka, pečlivě ji přečíst a poté správně odpovědět na otázky týkající se děje knihy. Odměnou za pozorné přečtení byla barevná třpytivá perla. Každý čtenář zapojený do hry si navlékal s přibývajícími přečtenými perlorodkami svoji vlastní šňůrku perel. Celorepubliková hra byla zahájena v lednu roku 2014, připojit se bylo možné kdykoliv v jejím průběhu. Lov byl ve všech knihovnách ukončen 29. listopadu 2014.
Jak si ve hře vedly letovické děti? Lovců perel postupně přibývalo, celkem se jich nakonec zapojilo 48. Četly děti menší i ty starší, od prvňáčků až po žáky devátých tříd. Zúčastnit se chtěly i děti, které ještě číst neumí. Těm mohli knihu přečíst rodiče nebo sourozenci a úkolem malých dětí pak bylo namalovat obrázek. Lovci perel dohromady přečetli neuvěřitelných 610 knih! Hlavním smyslem hry bylo zažehnout dětský zájem o četbu a knihy, ne soutěžit. Přesto bychom rádi zmínili tři nejlepší lovce. Zuzana Měšťanová přečetla knih 136, Lydie Kotrlová 61 a Adam Pospíšil 43. Děti získaly nejen krásné čtenářské zážitky, ale v prosinci na ně čekaly i odměny. Každý si mohl domů odnést svoji šňůru perel a vybrat malé dárky v knihovním obchůdku.
Děkujeme všem čtenářům za obrovské nadšení a vytrvalost ve čtení. Velké poděkování patří také Knihovně Města Hradce Králové za sdílení jejich projektu.

Příspěvek byl publikován v rubrice 2.Akce knihovny. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.