2015, květen, Haló, haló – tady Večerníček – shrnutí projektu

Víte o tom, že Večerníček letos oslaví padesátiny? Slavit se dá mnoha způsoby, letovická knihovna se zapojila do projektu Haló, haló – tady Večerníček. Od ledna do června 2015 jsme se potkávali s večerníčky při mnoha příležitostech.
29. 1. 2015 – Čtení pro družinu – 1. – 3. třída
Do školní družiny ZŠ Komenského chodíváme číst dětem z prvních až třetích tříd pravidelně jednou měsíčně. Lednové čtení bylo věnované historii Večerníčku, děti vyluštily i kvíz Znáte večerníčky? Četli jsme příběhy Macha a Šebestové – Jak zachránili sluchátko a s ním celou školu a Jak vyléčili Kropáčkovi angínu.
11. 2. 2015 – Výtvarné tvoření Haló, haló – tady Večerníček!
Na středeční odpoledne 11. února 2015 si pro dětské oddělení knihovny nachystal Městský klub důchodců výtvarné tvoření, vyráběli jsme postavičky z večerníčků. Můžete si je prohlédnou zde.
Po celý březen 2015 – Křížovka s Machem a Šebestovou
Knihovna Letovice připravila pro své čtenáře v rámci Března – měsíce čtenářů křížovku ZNÁTE MACHA A ŠEBESTOVOU? Otázky a křížovka byly k vyzvednutí v dětském oddělení knihovny nebo ke stažení na webových stránkách knihovny. Začínali jsme 4. 3. 2015, hra končila 31. 3. 2015. První úspěšní luštitelé dostali sladkou odměnu.
Po celý březen 2015 – výstavka knih
Na dětském oddělení probíhala po celý březen výstavka pohádkových knih s příběhy večerníčků, jak tradičních, tak i novějších.
Březen 2015 – besedy Mach a Šebestová a kouzelné sluchátko pro 2. třídy ZŠ Komenského Letovice
Všechny druhé třídy ZŠ Komenského (1. A, 1. B, 1. C, 1. D) přišly v březnu do dětského oddělení knihovny na besedu Mach a Šebestová a kouzelné sluchátko. Kromě čtení ukázek z knih o Machovi a Šebestové jsme také pracovali ve skupinkách a zamýšleli se nad tím, jak splněná přání ovlivňuje to, kdo sluchátko vlastní. Vymýšleli jsme dobrá přání, ale i přání špatná. Také jsme se sluchátkem cestovali do cizích zemí a nakonec si mohli přát cokoliv, co by nás potěšilo. Při besedě jsme použili skutečné sluchátko ze starého telefonního přístroje, to děti nesmírně bavilo.
Květen 2015 – KLOBOUK KOUZELNÍKA POKUSTONA.
Děti ze třídy 1. P ZŠ Komenského (integrovaná třída dětí MŠ, ZŠ a PrŠ, Boskovice) nám namalovaly, jak si představují bydliště Boba a Bobka – klobouk kouzelníka Pokustóna. Výtvarné práce jsme vystavili v dětském oddělení knihovny.
18. 6. 2015 – Slavnostní zakončení projektu Poprvé do knihovny
Literárně – dramatický obor ZUŠ Letovice pod vedením paní učitelky Hany Bočkové v současné době nacvičuje dramatizaci příběhů dvou večerníčků (názvy zatím neprozradíme, odtajníme v červnu). Divadelní představení se chystá jako překvapení pro prvňáčky v rámci zakončení projektu Poprvé do knihovny.
Projektu se zatím (k 20. 5. 2015) v Letovicích zúčastnilo celkem 120 dětí a 4 dospělí.
Dále jsou zapojení žáci Literárně – dramatického obor ZUŠ Letovice – 15 dětí.
Předpokládaná účast na zakončení projektu Poprvé do knihovny – 80 dětí z prvních tříd.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *