2015, červen, Poprvé do knihovny – zakončení projektu

Ve čtvrtek 19. června 2015 složilo 85 prvňáčků svůj čtenářský slib a stalo se tak RYTÍŘI ČTENÁŘSKÉHO ŘÁDU! Letos se slavnostní zakončení neslo v pohádkovém duchu, pro děti bylo totiž nachystáno velké překvapení. V sále ZUŠ Letovice na nás čekaly pohádkové postavy a divadelní pásmo S VEČERNÍČKEM DO POHÁDKY. Nabitý program začínal pohádkou Mach a Šebestová na výletě, následoval Maxipes Fík v pohádkové zemi. Při něm se v sále smáli snad úplně všichni. Během muzikálu Karkulka jsme občas strachy ani nedutali, ale nakonec vše dobře dopadlo. Pak už nás čekalo samotné pasování na čtenáře. Prvňáčci nejprve zdárně splnili několik úkolů, poté jsme společně přečetli čtenářský slib a nakonec došlo i na pasování dřevěným mečem. Toho se letos ujali pan král, děd Vševěd, babička Karkulky a holoubek. Každý žáček si odnesl i krásnou knižní odměnu, sbírku básní Jiřího Žáčka Odemyky zamyky.

Naše velké poděkování za výbornou spolupráci patří třídním učitelkám Janě Dufkové, Miloslavě Bělehradové, Radce Dvořáčkové a Petře Procházkové. Velikánskou pochvalu si zaslouží také všichni prvňáčci! Přejeme jim, ať jim nadšení a láska ke knihám vydrží!

Chtěli bychom taktéž nesmírně poděkovat za báječné divadelní a hudební překvapení pro děti divadelním souborům LENTILKY, VRABČÁCI A SLUNEČNICE a dětským pěveckým sborům SLUNÍČKO A CARMINA ZUŠ Letovice. Dále také Haně Bočkové, Marii Nečasové, Dagmar Lžičařové, Jitce Pecháčkové a všem dalším, kteří se na přípravě představení podíleli.

Příspěvek byl publikován v rubrice 3.Knížka pro prvňáčka. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.